Al onze tegels hebben een ISO certificering

Recycled Outdoor Solutions (R.O.S.) heeft een ruim assortiment aan rubberen speelplaats toepassingen. Hierin spelen vooral de valtegels een belangrijke rol. Deze worden gebruikt op speelpleinen, scholen en ook rondom speeltoestellen in particuliere tuinen. Doordat wij tegels in ons assortiment hebben van 2,5 cm tot 10 cm dik kunnen wij bescherming bieden tot een valhoogte van maar liefst 3 meter.

Alle valtegels van R.O.S. zijn ISO gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1177:2018 (val dempende bodemoppervlakken van speelplaatsen) en EN 1176-1:2017 (algemene veiligheidseisen voor permanent geïnstalleerde speeltoestellen en bodemoppervlakken van publieke speelplaatsen).

TUV-certificering-rubberen-tegels
valhoogte-rubberen-tegels

Valhoogte

Het is belangrijk om een maximale veiligheid te creëren op plekken waar kinderen spelen. Hiervoor worden de rubberen tegels van R.O.S. vaak gebruikt. De schokabsorberende oppervlakten bieden de beste bescherming wanneer kinderen van speeltoestellen springen of vallen, Hierdoor zal de impact en het risico op letsel sterk verminderen.

Maar bij welke valhoogte hoort nu welke tegel? Helaas is dit een begrip die niet altijd duidelijk is voor de klant. Hiermee wordt bedoeld de grootste afstand, loodrecht gemeten, tussen het steunpunt voor het lichaam en het daaronder gelegen oppervlakte van de bodem.