Wat zijn de voordelen van Rubber en EPDM?

Recycled Outdoor Solutions heeft een breed scala aan rubberen- en EPDM tegels. Onze tegels zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden maar wij focussen ons vooral op speelplaatsen en dakterrassen. Maar waarom kiezen wij nu expliciet voor rubber en EPDM?  Simpel, het biedt enorm veel voordelen: ze zijn zeer makkelijk te plaatsen, de rubberen tegels zijn een duurzame oplossing en bevatten een antislip eigenschap. Zo zijn er nog veel meer voordelen die wij graag met je delen.

 

1. 100% recycelbaar

Recycled Outdoor Solutions heeft niet voor niets "recycled" in zijn naam staan. De tegels die afkomstig zijn van Aslon rubber zijn gemaakt van gerecycleerd rubber granulaat. De producten passen dus perfect thuis in een circulaire economie. 

2. Gecertificeerd

Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van de kinderen. Daarom zijn al onze tegels TÜV gecertificeerd. Om deze veiligheid te garanderen houden wij ons aan de besluiten van attractie- en speeltoestellen. Zij bepalen de maximale valhoogte van rubberen tegels.

3. Waterdoorlatend

Onze rubberen tegels worden vaak gebruikt voor dakterrassen en speelplaatsen. Hierbij is het belangrijk dat het water snel afgevoerd kan worden. Doordat de onderkant van de tegel een puntstructuur heeft kan het water makkelijk weglopen en is uw dakterras bestendig tegen een hevige regenbui. 

4. Makkelijk te plaatsen

Het voordeel van een rubberen tegel en een EPDM tegels is dat ze niet zwaar zijn. Ook hebben ze over het algemeen handige afmetingen waardoor het plaatsen een koud kunstje is. De rubberen tegels worden vak geplaatst op een harde of gladde ondergrond. 

5. Onderhoudsvrij

De dakterrastegels en valtegels van R.O.S. hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Wanneer dit wel het geval is zijn ze makkelijk schoon te houden met een borstel of bezem. Doordat ze waterdoorlatend zijn is het gebruik van een hogedrukreiniger zeker aan te raden.  

6. Isolerende werking

Rubberen tegels hebben op 2 manieren een isolerende werking. Zo zorgen ze voor een geluidsreductie maar worden ze ook gebruikt om warmte binnen of buiten te houden.

7. Valbrekend

Alle rubberen- en EPDM tegels van Aslon Rubber zijn valbrekend. Let wel op, de valhoogte bepaald de dikte van de tegel. Met de valhoogte wordt bedoeld de grootste afstand, loodrecht gemeten, tussen het steunpunt voor het lichaam en het daaronder gelegen oppervlakte van de bodem.

8. UV-bestendig

EPDM tegels hebben het voordeel dat ze UV-bestendig zijn. In der loop der tijd kan door zonlicht vaak kleurverandering optreden. Rubberen tegels met een EPDM toplaag hebben hier geen last van.